Clubkampioenschappen Senioren

Op dinsdag 10 en 17 december was het weer tijd voor het jaarlijkse toernooi van de senioren; de clubkampioenschappen. Voor de tweede maal werd er gespeeld op twee dinsdagavonden voor het kampioenschap. Er waren ditmaal aanvankelijk 33 inschijvers, waarbij over twee avonden verdeeld uiteindelijk 24 spelers de uitslag halen.

Op de eerste speelavond begonnen we met de poulefase, waarin met de gebruikelijke handicapsysteem werd gespeeld. Men ging in spannende potten de strijd met elkaar aan om een plek in de knock-out ronde.

Op de tweede speelavond werden uiteindelijk de posities bepaald. De eerste halve finale ging tussen Misja en Arjan, waarbij Arjan probleemloos in drie games won. De andere halve finale ging tussen Koen en Igor. In een spannende partij om vijf games verzekerde Koen zich van een finaleplek.

De finale was een gelijk opgaande strijd. Na een verrassende 0-2 achterstand wist Arjan zich terug te vechten tot 2-2. In een gelijk opgaande vijfde game trok Koen aan het langste eind, waardoor hij zich voor de eerste keer clubkampioen mag noemen.

De top 6 bestond uit:

  1. Koen Bosboom
  2. Arjan Weergang
  3. Misja Heller
  4. Igor Heller
  5. Ron Tahey
  6. Mario Weergang