Succes voor SVO Jeugd op de Afdelingskampioenschappen

Een week na de clubkampioenschappen stonden de afdelingskampioenschappen op het programma in Hilversum. Namens SVO deden acht spelers mee, ondersteund door drie (top)coaches.

Artin liet met een serie 3-0 overwinningen zien dat hij het niveau van de laagste jeugdklasse al is ontstegen. Hij ging met de eerste prijs naar huis en zal volgend jaar ongetwijfeld in een hogere poule worden ingedeeld.

Ruben eindigde in een spannende poule op gamesaldo als tweede; net niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Robin wist de poulefase knap door te komen en werd pas in de halve finale uitgeschakeld.

Lorenza werd na een paar bloedstollende vijfsetters tweede in beide poules waarin zij deelnam. Aangezien alleen de nummers één doorgingen, zat haar toernooi er daarmee op.

Haar goede spel zal vertrouwen geven voor de competitie. Joeri en Robin kwamen ook dichtbij een plaats in de volgende ronde, maar verloren net één wedstrijd teveel. Andras en Niels speelden goed, maar hadden wat moeite met het niveau in hun poule en werden daarin uitgeschakeld.

Het was een geslaagde dag en hopelijk zien we volgend jaar weer veel deelnemers vanuit SVO.

Last but not least: een week na dit toernooi werden de afdelingskampioenschappen voor de hogere jeugd gespeeld. Sam, de enige SVO’er die hiervoor in aanmerking kwam, wist de klasse jeugd 3 te winnen!