Verslag ALV SVO 12 februari 2020

Midden februari 2020 heeft het bestuur van SVO Tafeltennis ten overstaan van de leden verantwoordelijkheid afgelegd voor het gevoerde beleid in 2019 en de plannen voor 2020 gepresenteerd. Het gaat de club voor de wind. Het ledental is stabiel, financieel is de club kerngezond en het beheer van de Marebar is onder controle. Deze situatie is een uitvloeisel van eerder ingezet beleid en vaak tomeloze inzet van de leden.

De intentie om contributieopbrengsten aan te wenden voor minimaal de zaalhuur en de afdracht aan de NTTB is bestendigd. Ondanks een verdere zaalhuurstijging in 2020, zal de contributie niet worden verhoogd. Zolang de situatie het toelaat zal het bestuur van contributieverhogingen proberen af te zien.

Naast discussie over het financiële reilen en zeilen van de club is de jaarvergadering het moment voor bestuursverkiezing. Misja Heller heeft zich herkiesbaar gesteld voor een achtste termijn als voorzitter van SVO Tafeltennis, en Hans Hoekstra neemt graag nog drie jaar zitting als Wedstrijdsecretaris Senioren. Het bestuur heeft de leden tevens voorgesteld om Jeroen Mulder aan te stellen in het bestuur in de functie van lid. De leden stemden met deze voorstellen in.

Jeroen heeft zich de laatste jaren onmisbaar gemaakt in de jeugdbegeleiding. Hij is aanwezig op competitiedagen en op neemt steeds vaker trainingen waar. Bovendien is het actief in de Jeugdcommissie van NTTB Midden waar hij zich onderscheid met originele ideeën. Daarnaast is hij waar kan beschikbaar als barvrijwilliger. De vergadering heeft dit opgemerkt en hem terecht voor zijn inzet de Trofee van Verdienste toegekend.

De club is nog steeds op zoek een jeugdtrainer, om Misja Heller en Jeroen Mulder te ontlasten. Helaas heeft de zoektocht hiernaar nog niets opgeleverd, omdat de spoeling in het jeugdtrainersambt nogal dun is. Derhalve is besloten wederom enkele keren per jaar de professionele trainers van MJ Tafeltennis in te huren, voor zowel jeugd- als seniorentraining. Dit initiatief heeft op veel bijval kunnen rekenen, zodat de club ook in 2020 de diensten van MJ Tafeltennis worden ingeschakeld. Intussen wordt de zoektocht naar een vaste jeugdtrainer voortgezet.

Daarnaast is Jeroen Mol in het zonnetje gezet voor zijn veertig jaar lidmaatschap van de club. Jeroen is lid sinds 1980. Hij heeft de hele competitieroute doorlopen als jeugdlid en is geëindigd in Landelijk B, in de laatste jaren bij de jeugd zelfs als sterkste speler in die klasse. Jeroen wordt gezien als degene die de topspin echt beheerst. In het begin van zijn seniorencarrière heeft hij veel tijd gestoken in de begeleiding van jeugd. Recent heeft Jeroen een langdurige blessure. De vereniging is blij om weer een trouw en waardevol lid aan de club van 40 mogen toevoegen.

Het bestuur bedankt ten slotte alle leden die zich zichtbaar en onzichtbaar verdienstelijk hebben gemaakt. Zonder deze inzet van de leden zou de vereniging niet kunnen bestaan!