Flinke strijd om een plek bij de laatste 32 in het Bekertoernooi

Wat begon met het idee van een kort avontuurtje in de poule, werd uiteindelijk een thriller voor SVO 3 in de strijd om een plek bij de laatste 32 in het Bekertoernooi van NTTB Midden.

Op dindagavond 4 juni mochten de twee overgebleven SVO teams thuis in de Marezaal de strijd aangaan om een plek bij de laatste 32. SVO 2 moest tegen Hoogland 3, terwijl SVO 3 tegen het altijd lastige WIK 1 moest knokken.

SVO 2 ging voortvarend van start, na 4 enkels en 2 dubbels stond SVO 4-2 voor tegen Hoogland. Echter vervolgens kwam Hoogland terug tot 4-4 na winst van Jesse op Hans en Nick op Igor. Maar daarna ging Arjan aan de slag en won zijn 2 volgende partijen van Nick en Duco. Tevens won Jan zijn 2e partij vrij eenvoudig met ruime cijfers van Rik (21-11 en 21-14). Daardoor kwam SVO weer met 7-4 voor op Hoogland. Het vervolg van de wedstrijd ging redelijk gelijk op, waarbij SVO uiteindelijk met 10-6 won van Hoogland en zich daarmee plaatste voor de laatste 32.

SVO 3 begon moeizaam de avond door met 2-0 te starten na verlies van Tom en Frank. Laurens Jan en Peter wisten deze achterstand gelijk weer om te buigen naar 2-2 door een overwinning op respectievelijk Johannes en Justus. Helaas gingen de punten van beide dubbels nipt naar WIK en vervolgens verloren Frank en Tom ook nog eens respectievelijk van Wilger en Nick. Met een 2-6 stand zag het er toen niet hoopgevend uit voor SVO.

Echter kwam vervolgens Laurens Jan op stoom en won van Justus met 21-16 en 21-15 en 21-7 en 21-17 van Wilger. Peter won ondertussen twee partijen tegen respectievelijk Johannes en Nick met een miniem verschil van 2 punten in de derde game en zo stond SVO weer gelijk met WIK op 6-6. Om de spanning er in te houden, verloor Tom nipt zijn partij tegen Johannes waardoor SVO 6-7 achter stond.

In het vervolg kwam SVO op een 8-7 voorsprong door overwinningen van Frank en Peter op respectievelijk Justus en Wilger. Helaas ging het daarna mis voor SVO. Laurens Jan verloor nipt zijn laatste partij tegen Nick, eenzelfde gebeurde voor Tom en Frank tegen Justus en Johannes. Hierdoor werd de eindstand 8-10 in het voordeel van WIK.

Al met al was het een spannende speelronde voor SVO bij de laatste 64. SVO 2 mag op dinsdag 11 juni de strijd aan met HTTC 4 voor een plek bij de laatste 16. Kom dat vanavond allemaal zien!