SVO Jeugd succesvol bij de Afdelingskampioenschappen

Op zondag 12 juni werden de afdelingskampioenschappen hogere jeugd gespeeld in Hilversum. Namens SVO deden Joeri, Robin en Ruben mee in de categorieën jeugd 3 (enkelspel) en dubbel 2.

Joeri dubbelde met Dick van Bijmaat en was in een poule van 3 dubbels ingedeeld. Een nederlaag en een zwaarbevochten overwinning (16-14 in de vijfde game) betekenden een tweede plaats en daarmee plaatsing voor de volgende ronde.

Robin en Ruben wisten in hun poule driemaal overtuigend met 3-0 te winnen en gingen dus als poulewinnaars door naar de kwartfinale.

In het enkelspel was Joeri als 3e geplaatst in zijn poule. Met 1 overwinning en 2 nederlagen kwam hij op de derde plaats uit. Het toernooi ging voor hem verder in de troostronde.

Robin won zijn eerste twee wedstrijden eenvoudig met 3-0 en was daardoor al door naar de hoofdronde. In de laatste poulewedstrijd nam hij het op tegen de hoger geplaatste Amber van TTVN. Met goed spel wist Robin de spannende wedstrijd (3 games met 2 punten verschil) met 3-1 te winnen en dus 1e in de poule te worden.

Ruben maakte zijn plaatsing waar door in de poule, net als Robin, slechts 1 game te verliezen. De winnaar van deze poule had een bye in de 1/8e finale, dus Ruben hoefde pas in de kwartfinale weer in actie te komen.

Na de poules ging het verder in de knock-outfase. In de kwartfinales namen Joeri en Dick het op tegen Timon en Bram van Over ‘t Net; voor Robin en Ruben stond een wedstrijd tegen het als eerste geplaatste duo Thijs en Waling (Woerden) op het programma.

Joeri en Dick waren inmiddels op elkaar ingespeeld en wisten knap met 3-1 te winnen. Robin en Ruben rekenden met dezelfde cijfers af met hun tegenstanders; een goede prestatie tegen een sterk dubbel.

Een dubbelfinale met drie SVO’ers was weer een stap dichterbij. Voor het zover was, moesten de halve finales natuurlijk wel gewonnen worden. Joeri en Dick begonnen overtuigend aan hun halve finale tegen Dominique en Joris (Almere United) en stonden al snel met 2-0 voor. De derde game ging met 13-15 verloren, maar in de vierde hielden ze het hoofd koel en de 11-8 winst betekende een finaleplaats.

Voor Robin en Ruben liep het niet aan het begin van hun wedstrijd tegen Dinand en Jochem van Hilversum. De eerste game verloren de SVO’ers ruim, maar na een tactische omzetting kwamen ze niet meer in de problemen. Met drie makkelijk gewonnen games op rij stonden ook zij in de finale.

In die finale werden de eerste twee games eerlijk verdeeld tussen de teams, waarna Robin en Ruben de overhand kregen en uiteindelijk met 3-1 wonnen. Een mooie prestatie van beide dubbels.

Het enkelspel ging verder met de troostronde voor Joeri. Hij moest direct alle zeilen bijzetten na een 2-1 achterstand in games tegen Reza (TTVN), maar wist toch knap in vijven te winnen. Ook de kwartfinale tussen Benjamin (Huizen) en Joeri ging in het maximale aantal games, waarbij Joeri wederom aan de goede kant van de score wist te blijven. In de halve finale tegen Dominique (Almere United) wist hij de eerste game nog te winnen, maar daarna was de pijp leeg (1-3).

Robin speelde een zeer sterke wedstrijd tegen Timon in de achtste finale. Met goed gevarieerd spel kon hij na vier games de felicitaties in ontvangst nemen. In de kwartfinale wachtte hem een zware opgave: de als eerste geplaatse Xander van LTTC. Robin wist nog een game te pakken, maar Xander was uiteindelijk te sterk. Al met al een prima toernooi voor Robin.

Na zijn bye speelde Ruben in de kwartfinale tegen Joris (Almere United). In een wisselvallige wedstrijd bewaarde Ruben zijn beste spel voor de vijfde game en mocht hij het dus in de halve finale opnemen tegen Amber. Ruben was inmiddels op stoom, speelde erg goed en won overtuigend met 3-0.

De finale ging tussen Xander en Ruben, de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst. Het werd, net als de halve finale, een zeer overtuigende 3-0 overwinning voor Ruben. Hiermee schreef hij de jeugd 3-categorie op zijn naam.

De prijzenkast van SVO werd dus goed aangevuld: een 1e plaats voor Ruben in het enkelspel (jeugd 3), een 1e plaats voor Robin en Ruben in het dubbelspel (dubbel 2) en een 2e plaats voor Joeri en Dick (Bijmaat) in dezelfde categorie. Mooie resultaten op een mooie tafeltennisdag vol wedstrijden die het aanzien meer dan waard waren.