Bekercompetitie 2022

Na twee bekerloze jaren is dit jaar de bekercompetitie van de afdeling Midden weer gespeeld. Senioren met een verschillende rating spelen volgens een handicapsysteem, zodat ieder een kans maakt. Namens SVO deden drie teams mee.

Team 1 (Jeroen S, John, Merel, Piet, René, Ron)

SVO 1 begon met een ruime nederlaag tegen HTTC: 3-15. Tegen SVE volgde een goed herstel met een knappe 12-6 winst. Ron bleef in deze wedstrijd ongeslagen door o.a. van twee 2e divisiespelers te winnen. De laatste poulewedstrijd tegen Vlug en Vaardig eindigde onbeslist (9-9). Doordat er een week later nog een inhaalwedstrijd gespeeld moest worden, was het nog niet duidelijk of SVO 1 doorging. Helaas voor SVO viel die wedstrijd net verkeerd qua uitslag, waardoor ze als vierde eindigen, 1 punt achter de nummer drie en 2 punten achter de nummer twee.

Team 2 (Eloy, Frank, Jan S, Lennard, Sander S, Sander Z)

Ook team 2 kende een valse start door de eerste wedstrijd op bezoek bij SVE met 14-4 te verliezen. Thuis tegen HTTC moest dus gewonnen worden om uitzicht te houden op een plaats in de volgende ronde. Dit gebeurde glansrijk: 13-5, waarbij Lennard al zijn wedstrijden won. Lennard herhaalde deze prestatie in de laatste poulewedstrijd en ook Eloy bleef ongeslagen; het leidde tot een mooie 12-6 overwinning op NSV en de 2e plaats in de poule. Door naar de laatste 64 dus.

In die ronde stond een uitwedstrijd tegen SHOT op het programma. Na 16 wedstrijden was het in evenwicht: 8-8. De laatste twee enkelwedstrijden gingen nipt verloren, waardoor SHOT met 10-8 aan het langste eind trok. Net geen plaats bij de laatste 32 voor SVO dus, maar het was zeker geen slechte prestatie van dit team.

Team 3 (Dick, Heike, Natasja, Oncko, Peter, Raymon, Tom)

Voor SVO 3 begon de beker met een 5-13 thuisnederlaag tegen Maarssen. Een week later stond thuis tegen Woerden dezelfde uitslag op het scorebord, waardoor de bovenste plaatsen in de poule uit zicht waren. Voor de laatste poulewedstrijd ging team 3 op bezoek bij SVE met een voorsprong van 1 punt. Een gelijkspel zou dus volstaan om SVE voor te blijven en als derde te eindigen. Die missie slaagde: de wedstrijd eindigde in 9- 9. Het puntentotaal was niet voldoende om bij de beste nummers 3 te komen, dus het bekeravontuur eindigde in de groepsfase.